marți, 21 septembrie 2010

Cine sunt extremiştii?

Luni 20 septembrie a.c., in jurul orelor 17.30, doi membri ai Noii Drepte – Florin Gheorghe si Alexandru Năstase, liderul filialei Bucuresti) au fost sechestrati, amenintati, înjurati iar Alexandru Năstase chiar lovit, de 10 membri ai Partidei Romilor.

Motivul aparent al agresiunii l-a constituit folosirea, pe holul comun al imobilului unde se afla, pe acelasi palier, biroul Noii Drepte si cel al Partidei Romilor, a unui spray iritant (cu piper) de către camaradul Florin Gheorghe (pulverizat din greseală în buzunar, nu asupra vreunei persoane!).
În realitate, violenti si agresivi, cei 10 tigani cu pretentii de membri de partid, au găsit ocazia de a-si manifesta ura anti-românească, amplificată pe fondul ultimei manifestări a Noii Drepte din fata Ambasadei Frantei, din data de 14 septembrie 2010, prin care Asociatia Noua Dreaptă a protestat fata de repatrierile (deportările) colective ale tiganilor, cetăteni români, aflati pe teritoriul Frantei.
Noua Dreaptă a criticat deschis atitudinea duplicitară a organizatiilor tigănesti din România si din străinătate ce nu reprezintă cu adevărat interesele etniei tigănesti, liderilor acestor organizatii cumpărandu-li-se tăcerea cu fonduri europene, in detrimentul intereselor tiganilor săraci.
Supărati ca din cauza Noii Drepte pierd finantari de milioane de euro, bani consumati pana in prezent pe lăutari si spectacole tip Miss Piranda, fără niciun efect asupra reintegrării asupra tiganilor, cei aproximativ 10 agresori (7 barbati si 3 femei), i-au inconjurat pe cei doi membri ND, adresandu-le amenintări si cuvinte jignitoare („vrei să pun 20 de tigani să te taie?”; „vezi că pe tine te caut!”, „vreti mă, să aducem săbiile din masină?”), sechestrandu-i si incercand sa îi introduca cu forta, impotriva vointei lor, intr-unul dintre birourile Partidei Romilor.
Camaradul Alexandru Nastase a încercat sa scape din incercuire, dar a fost lovit de catre unul dintre agresori cu genunchiul in plex iar de altul cu pumnii in zona fetei. Florin Gheorghe, vazand agresiunea la care era supus camaradul său, a incercat sa intervină, dar a fost imobilizat la randul său de alte doua persoane din grup. Cei doi membrii ND au fost retinuti de către sleahta de tigani impotriva vointei lor aproximativ 40 de minute, pana la sosirea organelor de politie.
De mentionat că agresorii le-au adresat celor doi injurii chiar in fata organelor de politie sosite la fata incidentului.
Ajunsi la sediul Sectiei 3 de Politie, cei doi membri ai Noii Drepte, asistati de trei dintre avocatii Noii Drepte, au depus o plângere penală pentru identificarea si tragerea la răspundere penală a agresorilor. S-au luat declaratii, iar camaradul Alexandru Năstase a primit din partea organelor de politie o trimitere către Institutul de Medicină Legală pentru expertizarea vătămărilor fizice suferite în urma loviturilor primite.
Nu este pentru prima dată când membrii asa-zisi educati ai acestei etnii dovedesc faptul că nu sunt capabili să trăiască în conformitate cu normele sociale general acceptate. Violenta – fizică si verbală – atitudinea obraznică si intimidantă, lipsa de respect fată de autoritătile statului, modul în care tiganii înteleg să îsi facă singuri ”dreptate”, demonstreaza încă o dată faptul că multi membri ai acestei etnii nu sunt pregătiti să trăiască civilizat în mijlocul celelalte popoare europene.
Iar dacă lipsa de respect fată de lege se manifestă atât de puternic acum, cât sunt încă o minoritate, ne întrebăm – din perspectiva previziunilor sumbre asupra structurii populatiei în anul 2050, când se pare că tiganii vor deveni majoritari în România -, cum se vor comporta atunci tiganii cu românii deveniti minoritari, dacă acum, fiind în minoritate, sunt atât de agresivi si de obraznici?!

Biroul de Presa al Noii Drepte

info:blog.nouadreapta.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu