joi, 30 septembrie 2010

Comemorarea legionarilor căzuţi la Râmnicu Sărat


Participantii au pornit într-un mars comemorativ din Parcul Central spre Cimitirul Eroilor, casa de vesnicie a martirilor ucisi, unde au depus o coroana de flori la capatâiul monumentului închinând rugaciuni si cântece nationaliste spre pomenirea celor cazuti. Elita Miscarii a fost înabusita în sânge. Sunt târâti pe rând în curtea închisorii si asasinati: Clime Gheorghe (inginer), Cantacuzino Alecu (avocat), Iotu Nicolae (avocat), Tell Alexandru (avocat), Furdui Gheorghe (doctor în teologie), Dobre Bãnicã (licentiat), Polihroniade Mihail (avocat), Craja Paul (medic), Simulescu Sima (profesor), Apostolescu Gheorghe (comerciant), Istrate Gheorghe (licentiat), Banea Ion (avocat, medic), Serafim Aurel (inginer)
Ion Negoias, liderul filialei, a amendat initiativa neanuntata a unor persoane necunoscute de a ridica un monument închinat victimelor comunismului pe care se regasesc simboluri ca “ochiul masonic”, “Alfa si Omega” toate acestea concomitent cu renovarea cimitirului sovietic unde sta la loc de cinste secera si ciocanul.”Cimitirul ostasilor români sta sub semnul degradarii datorita ignorantei apasatoare. Am decis sa luam masuri imediate macar pentru igienizarea locului. Este vina noastra, a tuturor românilor ca stam nepasatori in timp ce oglinzile faptelor eroice, monumentele, se macina usor dar sigur.”
Multumim inca odata Politiei pentru discreta colaborare spre buna desfasurare a marsului. Se pare ca mai sunt oameni care isi fac treaba indiferent de jocurile politice de la nivel inalt.

Biroul de presa al Noii Drepte Râmnicu Sarat




info: blog.nouadreapta.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu