marți, 21 septembrie 2010

GLORIE ETERNĂ EROILOR ARMATEI ROMÂNE

Au trecut mai bine de 60 de ani de când Armata Româna a trecut Prutul pentru a Elibera Basarabia de sub jugul sângeros al bolşevismului sovietic. In acest sfânt război pentru apărarea fiinţei naţionale au murit sute de mii de Soldaţi Români, care şi-au sacrificat viaţa pentru libertatea Neamului Românesc şi unitatea Ţării, sfârtecată de regimul criminal sovietic. Veşnica lor memorie a fost păstrată în zeci de cimitire militare pe teritoriul Basarabiei şi Nordului Bucovinei, distruse sistematic în timpul regimului sovietic de ocupatie din perioada 1944-1991.
Mişcarea Naţional-Creştină, alături de alţi patrioţi ai Neamului Românesc, s-a împlicat cu toate forţele într-o amplă campanie de restabilire a acestor adevărate altare închinate memoriei şi vitejiei Soldaţilor Români, căzuţi în Cruciada anti-comunistă. Ţiganca, Feşteliţa, Neculăieuca, Micleuşeni, Cania… sunt doar câteva dintre locurile unde îşi dorm somnul de veci Eroii Români al căror sânge a fost vărsat pentru Eliberarea Basarabiei şi Nordului Bucovinei.
În septembrie 2010, in comuna Vărzăreşti, r-nul Nisporeni, a fost restabilit încă un cimitir al Eroilor Români. De la mic la mare, tânăr şi bătrân, oameni de afaceri, dar şi simpli ţărani, s-au implicat trup şi suflet în restabalirea acestui cimitir. Ca şi în anii precedenţi, militanţii Mişcării Naţional-Creştine din Basarabia şi-au adus modestul lor aport prin munca voluntară, făcându-şi  astfel datoria faţă de Glorioşii Înaintaşi.
În data de 21 septembrie, la ora 11.00, membrii Mişcării Naţional-Creştine vor participa  la inaugurarea oficială a Cimitirului Românesc de Onoare din comuna Vărzăreşti, r-nul Nisporeni (fostul Judeţ Lăpuşna), organizată de autorităţile locale. La ceremonie sunt aşteptaţi ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, înalţi demnitari din Republica Moldova şi România, reprezentanţi ai Oficiului Naţional pentru Cultul Eroilor, veterani de război ai Armatei Române, autorităţi locale, precum şi alţi Români de bună credinţă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu