luni, 27 septembrie 2010

Sf. Moaşte de la Aiud aduse în Basarabia

Comunismul a umplut cerul de sfinti!” spunea Parintele Arsenie Papacioc, iar în aceste cuvinte se reflectă adevărul. În timpul a zeci de ani de stăpânire comunistă, neamul Românesc a trecut prin multe suferinţe. Una din cele mai cumplite experienţe a fost reeducările din închisorile comuniste, în care au suferit mii de oameni având doar o singură vină: Credinţa în Dumnezeu şi dragostea faţă de Neamul său. Opunând rezistenţa Creştină, trecând prin suferinţe cumplite,  ei totuş au rezistat,  refuzând să se dezice de Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, primind moartea pentru Numele Domnului. Astăzi osemintele celor ce au fost aruncaţi în “groapa robilor” dau semne de Sfinţenie aratând adevărate minuni.
Iată câteva minuni ale Sf. Martiri de la Aiud: O bătrânică din judeţul Cluj, fiind bolnavă de cancer, gradul IV metastază, a fost dată de duhovnicul ei cu untdelemn din candela Maicii Domnului de la osuar, spunându-i ca după câteva zile să meargă la medic şi să-şi repete analizele. Medicii au rămas uimiţi pentru că nu au mai găsit nicio urmă de cancer.
Un băieţel din Slatina, de 12 ani, s-a îmbolnăvit de o boală foarte rară de piele. Avea bubiţe pe tot corpul din creştet şi până în tălpi, care supurau puroi şi sânge şi care mai şi produceau o mâncărime foarte mare. Mama copilului s-a dus disperată la duhovnicul ei, spunându-i că nu ştie ce să mai facă cu băiatul ei, pentru că cei mai buni doctori de piele din Bucureşti nu reuşiseră să-i găsească diagnosticul şi chiar în ziua respectivă trebuia să meargă din nou la Bucureşti. Părintele i-a spus: „Soro, chiar acum am primit untdelemn din candela Sfinţilor de la Aiud şi, dacă avem credinţă, Dumnezeu va face minuni.” L-a dat pe copilaş şi, în drum de la Slatina spre Bucureşti, în tren, i s-au uscat bubiţele, au căzut jos şi a ajuns complet vindecat la medici.
Odată a venit un părinte de la Timişoara,  mama căruia a avut un atac cerebral şi era într-o stare foarte gravă de comă. Au dat-o cu untdelemn şi şi-a revenit complet.
Uneori vin oameni bolnavi care nu au o credinţă aşa de mare şi se dau cu untdelemnul sfinţilor cu multă îndoială şi chiar şi aşa, sfinţii fac minuni. Aşa dar mare au primit aceşti pătimitori ai lui Hristos! De exemplu un tânăr avea o boală gravă de piele, pentru care medicii nu i-au găsit leac. Mama lui era credincioasă însă, şi a luat de la Aiud ulei să-i ungă trupul. Când a ajuns acasă, i-a uns o parte din trup, pentru că tânărul nu avea încredere şi o, minune, dimineaţa, locul care fusese uns cu ulei, era dimineaţă fără pată, sănătos…..
Din voia lui Dumnezeu şi Binecuvântarea Pr. Augustin de la Aiud, duminică 26 septembrie, cu ajutorul fraţilor de dincolo de Prut, camarazilor din Filiala Căuşeni şi conducerii Mişcării, Sf. Moaşte a martirilor de la Aiud au ajuns în Bisericile din satul Taraclia şi satul Sălcuţa din r-nul  Căuşeni (Judeţul Cahul).
Două racle cu Sf. Moaşte au fost întâlnite de săteni cu mare bucurie şi dragoste, Pr. Mihai a citit acatistul Sf. Valeriu Gafencu, toţi cei adunaţi slăveau şi mulţumeau pe Dumnezeu.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu