joi, 30 septembrie 2010

Pe marginea unei emisiuni despre tigania tiganilor



Privind miercuri seara la emisiunea de pe un post de televiziune unde a fost invitat liderul Noii Drepte, Tudor Ionescu, am asistat la un nou episod din macabrul film “Cum sa fi tigan in costum”. Principalul actor a fost presedintele Partidei Romilor. Un personaj extrem de bine “finisat”(doar la exterior), evident, purtator de nume de pasare (Paun, cum altfel, la ce va gandeati).
Discutia din pacate a luat turnura mistourilor, gratie acestui veritabil reprezentant al etniei cu pricina. Cum s-a si putut vedea, remarcile obscene de genul “sa i-o bagi, sa i-o scoti” cu referire la iobagii romani care au suferit de pe urma asupririi magiare, adresarea la pertu fata de Tudor Ionescu care in scurt timp a devenit “prietene” au fost “picanteriile” unei emisiuni care ar fi trebuit sa aiba un cu totul alt ton.
Cu siguranta “cireasa de pe tort” a fost remarca asupra istoricului ce consemnase apucaturile tiganesti inca din evul mediu ale tiganilor (jocuri de alba-neagra, cersit etc.). “Asta a fost beat cand a scris” a reprezentat probabil replica unei indelungi concentrari intelectuale. Sa speram ca efortul cerebral al acestui Paun nu l-a secat de inteligenta-i sporita dovedita pe tot parcursul emisiunii. Evident ca nu.
S-a dat vina pe romanii care fura, pe parlamentarii romani care fura, pe cei care conduc tara si fura (nu ca nu ar fi asa), doar de retelele de crima organizata ale tiganilor s-a uitat, de mafia imobiliara controlata de tigani, de industria cersitului si a furatului din buzunare de prin Roma sau Milano, evident manevrata si “patronata” tot de tigani, de bataile in strada cu sabii si furci intre clanurile mafiote tiganesti etc. Toate acestea s-au dat uitarii, sa fie bascalie generala…
Concluziile sa le tragem fiecare. Stim in ce tara traim, stim cu cine avem de-a face cand vorbim de politicieni aserviti care in loc sa realizeze o democratie pentru romani, fac jocurile altora. Asa ca vina este intr-o foarte mare masura a noastra. A romanilor in genere. Totusi, salvarea va putea veni doar de la noi si prin noi.

Autor: Paul Cristescu-ND Timișoara

info: blog.nouadreapta.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu