miercuri, 22 septembrie 2010

Despre “avantajele” prostitutiei legalizate

Zilele acestea, la initiativa parlamentarului Silviu Prigoana, a aparut din nou in atentie problema legalizarii prostitutiei. Dat fiind ca suntem in plina criza economica, unora li se par acum bineveniti banii stransi din fiscalizarea acestor servicii. La asta se mai adauga si ideea ca astfel se vor limita foarte mult bolile cu transmitere sexuala, bordelurile urmand a fii periodic controlate de medici. Cam acestea sunt argumentele unor politicieni, si (de)formatori de opinie publica, plus ca e si foarte politiceste corect sa facem asta, din moment ce in  lumea occidentala prospera aceasta industrie.
Cam asta spune teoria, sa ne aplecam insa putin mai in amanunt asupra problemei, in virtutea studiilor mai multor institutii medicale de prestigiu.
Trebuie sa spunem ca cercetarile au dus de cele mai multe ori la rezultate total opuse teoriilor sustinute de partizanii prostitutiei legale. Sa luam in calcul cateva elemente:
- multe din bolile cu transmitere sexuală nu se pot identifica încă din momentul aparitiei lor, astfel în cazul bolii SIDA se cunoaste că este detectabila  la 6 – 8 săptămâni după infectie, adică după ce persoana infectată începe să-si contamineze clientii. . De asemenea ,pentru sifilis pozitivarea serologică este de 40 zile de la contaminare, timp în care virusul poate fi transmis bărbatilor cu care prostituata întretine relatii sexuale înainte să-i fie depistată boala. Acelasi lucru se poate spune despre majoritatea bolilor cu transmitere sexuală cunoscute (aproximativ 15), adică bolnavul poate contamina pe cei cu care se află în contact, fără ca boala să fie detectabilă prin analizele medic!
- între două controale medicale, prostituata se poate contamina si transmite boala unuia sau mai multor clienti, deoarece controalele medicale nu se pot realiza după fiecare act sexual si nici măcar zilnic, în timp ce o prostituată poate avea relatii sexuale cu câteva zeci de bărbati în fiecare zi. Astfel, probabilitatea de a se îmbolnăvi si de a transmite boala mai departe în intervalul dintre cele două controale este foarte mare!
-este un lucru deja arhicunoscut faptul ca profilacticele clasice sunt departe de a oferi protectie totala, stiindu-se bine ca prin porii prezervativului, de pilda, patrund mai multe tipuri de microbi (as cita aici raportul Departamentului de Microbiologie si Boli Infectioase din Victoria-Australia)
Spre exemplificare vom prezenta studiul Departamentului de Epidemiologie, Biostatistică si Medicină al Universitătii din Washington care a demonstrat într-o cercetare din anul 2000 că mai mult de 50% din prostituate aflate în studiu s-au contaminat cu HIV în primele 6 luni de la angajare  si 73% în primele 12 luni!
Iata cum medicalizarea periodica a prostituatelor este pe cat de laudata pe atat de inutila, iar siguranta serviciilor prestate acolo se dovedeste a fii cel putin o gluma proasta!
In afara de asta, ne facem oare ca nu vedem suita de infractiuni conexe care se petrec pretutindeni in lume  in jurul caselor de toleranta: omoruri, violuri, talharii, trafic de droguri si agresiuni de tot felul? Sau ca pe langa casele de toleranta infloreste la randul ei si prostitutia ilegala? Ne facem ca nu vedem cum se depreciaza rapid modul de viata in cartierele unde sunt situate astfel de locuri? In tot occidentul se observa cum la scurta vreme dupa deschiderea unui bordel, are loc un adevarat exod al locatarilor din zona, iar valoarea proprietatilor imobiliare indiferent de natura lor scade vertiginos, iar acestea sunt fenomene perfect firesti.
Logic vorbind, ce parinte ar vrea sa isi creasca copiii in apropierea unei zone asaltata cu predilectie de pesti, prostituate, toxicomani ,obsedati si infractori de tot felul? Este uimitor cu cat cinism se trece peste implicatiile umane si psihice ale acestui flagel. Aparatorii drepturilor omului au alte preocupari,, feministele tac! De ce oare? Intr-o lume in care individualismul, libertatea si demnitatea persoanei umane sunt vehiculate mai mult ca oricand,  acceptam cu seninatate faptul ca foarte multe  femei , vor deveni, legal, instrumente sexuale ale unor barbati.
Chiar vorbim de libertate  cand o femeie are corpul la dispozitia oricarui client  sau mai degraba de lipsa libertatii ? S-a gandit cineva la traumele psihologice pe care le suporta zilnic femeile care din nenorocire au ajuns prostituate? Dar se pare ca ele nu prea conteaza pentru politrucii fara constiinta atata vreme cat clientul plateste si statul incaseaza taxele.
Ar fii apoi argumentul familiei traditionale, normale, asa cum s-a pomenit ea in lumea crestina europeana. Vedem cum in ultimele decenii s-a erodat puternic increderea in aceasta institutie, divorturile inmultindu-se formidabil pe fondul mutatiilor de mentalitate induse de pseudo-valorile lumii contemporane. Pretutindeni prostitutia este un factor care accentueaza acest proces de disolutie .Oricat cat de “europenisti” am fii nu cred ca ne dorim pe viitor o societate romaneasca plina de familii destramate.
Nu in ultimul rand, nu trebuie sa ignoram fondul spiritual si cultural al poporului roman, in covarsitoarea sa majoritate ortodox. Cei mai multi dintre noi am primit o educatie in care era foarte clara distinctia intre bine si rau. Chiar daca se incearca prin manipulare sa ni se spuna altceva, romanii simpli au pus tot timpul mare pret pe cinste, omenie, cuviinta, e de ajuns sa ne uitam in istoria si in folclorul nostru.
Chiar daca ne-am confruntat cu situatii grele am invatat ca niciodata nu trebuie sa ne vindem pentru bani: nici sufletele, nici trupurile!
Alex  Nastase


info: napocanews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu