marți, 21 septembrie 2010

Declaraţie cu privire la cetăţenii moldoveni arestaţi în Egipt

La 11 septembrie, în Egipt a fost arestat un grup de 16 cetăţeni ai Republicii Moldova (printre care 12 bărbaţi ţi 4 femei), care au încercat să treacă frontiera cu Israelul. Autorităţile egiptene învinuiesc concetăţenii noştri de omorârea unui beduin, care ar fi încercat să violeze pe una din moldovence.
Învinuirile aduse sunt destul de grave, deoarece potrivit legislaţiei egiptene, aceşti cetăţeni riscă fie  pedeapsa  cu moartea, fie  privaţiunea de libertate.
Considerăm că este de datoria legală şi morală a Guvernului nostru să întreprindă orice acţiuni care s-ar solda cu eliberarea concetăţenilor noştri, indiferent de gradul de vinovăţie a acestora.
Asociaţia „Noua Dreaptă” se arată îngrijorată de faptul că la o săptămână, de la arestarea cetăţenilor Republicii Moldova, autorităţile de la Chişinău nu au obţinut nici o informaţie cu privire la situaţia lor.
Cerem Ministerului de Externe, Serviciul de Informaţii şi Securitate, şi alte instituţii abilitate, în regim de urgenţă, să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei sănătăţii şi vieţii cetăţenilor şi reîntoarcerea lor în Patrie.
Biroul de presă al
Asociaţiei „Noua Dreaptă”

 info: nouadreapta.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu