luni, 8 noiembrie 2010

Drept la replica solicitat revistei Romania Mare

Catre: revista „România Mare”

În atentia domnului Corneliu Vadim Tudor,
Redactor-sef
Stimate domnule Redactor-sef,
În legătura cu articolului intitulat „Dupa ce l-au asasinat pe Nicolae Iorga LEGIONARII VOR SA-L OMOARE SI PE VADIM TUDOR (?!)”, publicat în nr. 1058 al revistei „România Mare” din data de 5 noiembrie 2010 ca si în editia electronică a revistei, în virtutea dreptului la replică dar si pentru o corectă informare a cititorilor dumneavostră, doresc să fac următoarele precizări:
1. Articolul contine o serie de afirmatii neadevărate si acuzatii deosebit de grave pe care le apreciez ca fiind de natură sa îmi prejudicieze imaginea publică, atât a mea cât si a organizatiei pe care o conduc. În acest sens, dezmint în mod categoric absolut toate afirmatiile defăimătoare cuprinse în articolul mentionat, care se referă atât la mine cât si la Adrian Pal, responsabilul Departamentului Internet al Noii Drepte.
2. Precizez că nici eu si niciun alt membru al organizatiei Noua Dreaptă nu avem nicio legatură cu sms-ul difuzat în zilele congresului PRM ori cu telefoanele de amenintare primite de familia si colaboratorii dvs.
3. Subliniez faptul că domnii Ion Coja, Constantin Bucur, Ludovic Mardari si Iosif Cretiu nu fac parte din Noua Dreaptă si nu avem nicio legatură cu vreun „complot” care ar fi vizat perturbarea lucrărilor celui de-al V-lea Congres al PRM sau împiedicarea realegerii dvs.
4. Aceste dezinformări ale opiniei publice făcute cu rea intentie, aceste atacuri nedemne si nedrepte la adresa Noii Drepte dezbină Miscarea Natională si produc satisfactie doar în rândurile adversarilor românismului. In ceea ce ne priveste, vă rog să retineti că în cei 11 ani de existentă ai Noii Drepte nu v-am atacat niciodată pe dvs ori Partidul România Mare, considerând că dusmanul este în altă parte si împotriva lui ar trebui să lupte toti cei care iubesc România.
5. În fine, nu credem că „filonul nationalist a fost captat de PRM” după cum nu credem că nationalismul poate fi apanajul exclusiv al unui partid – fie el si PRM -, sau al unei organizatii – fie că vorbim de Noua Dreaptă, de Vatra Românească, de Societatea Avram Iancu sau de alte asociatii pe care din lipsă de spatiu nu le mentionez aici.
De asemenea, pentru eliminarea oricăror neclarităti sau suspiciuni ce pot plana asupra activitătii si imaginii Noii Drepte, aduc la cunostinta cititorilor revistei „România Mare” faptul că:
1. Noua Dreaptă nu este o miscare „fascistă” ci o miscare de revigorare natională si crestină, definită prin credinta în Dumnezeu, iubirea de Neam, devotiunea pentru Patrie si respectul fată de Traditie. Incă de la întemeiere, din anul 2000, ducem o luptă permanentă de trezire a constiintelor si de avertizare asupra pericolelor care amenintă Neamul Românesc.
2. Noua Dreaptă nu se ocupă cu „acte de terorism”, nici cu „crime si atentate” ci cu marsuri, mitinguri, tabere nationaliste, conferinte si simpozioane formative, toate organizate cu respectarea strictă a legii.
3. Noua Dreaptă nu este formată din „huligani”, „derbedei”, „primitivi” ci din tineri patrioti care s-au aflat întotdeauna în prima linie împotriva separatismului maghiar, pentru reunificarea celor douã state românesti si sprijirea românilor din jurul granitelor, pentru protejarea familiei traditionale si combaterea initiativelor ce vizează legalizarea căsătoriilor si adoptiilor homosexuale, pentru eliminarea confuziei dintre “romi” si români si impunerea unei imagini corecte a României în lume, pentru educarea tineretului român în spirit nationalist si crestin si întretinerea cultului eroilor, al tuturor celor care s-au jertfit pentru Dumnezeu, Neam si Tarã. Prin munca si lupta acestor tineri militanti, Noua Dreaptă a demonstrat în ultimul deceniu că este una dintre putinele organizatii VII ale nationalismului românesc, cu o activitate permanentă în filiale si sute de actiuni la nivel national si local în fiecare an.
În încheiere, regret faptul că nimeni din redactia revistei „România Mare” nu m-a contactat pentru a putea comenta si dezminti toate aceste asertiuni în timp util, în faza de documentare a materialului apărut în revista pe care o conduceti.
Vă rog ca în spriritul respectului pentru adevăr, al eticii nationaliste si al codul deontologic al jurnalistului, să asigurati publicarea acestui drept la replică în următorul număr al revistei „România Mare” si în editia electronică a publicatiei, în conditii editoriale similare (pe aceeasi pagina si în aceleasi conditii grafice), cu articolul defăimător.

Liderul Noii Drepte,

Tudor Ionescu

info: blog.nouadreapta.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu