luni, 8 noiembrie 2010

Vanzarea etnobotanicelor, interzisa la Brasov

Primarul George Scripcaru a emis luni o dispozitie prin care comercializarea plantelor si substantelor etnobotanice pe raza municipiului Brasov se interzice incepand cu data de 8 noiembrie. Tot din 8 noiembrie, acordurile si autorizatiile eliberate de primaria Brasov pentru activitatile comerciale din domeniul etnobotanic isi inceteaza activitatea.

Dispozitia a fost data avand in vedere pericolul pe care il prezinta pentru sanatatea publica consumul anumitor plante si substante, din cauza intoxicarilor pe care le produc si riscurilor de abuz, luand in considerare numarul mare de persoane care se prezinta la spital in urma consumului acestor plante si substante.
In municipiul Brasov exista in prezent un numar de 11 magazine care comercializeaza plante si substante etnobotanice, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov (CJPC), Ionut Spataru.

In urma controalelor intreprinse de CJPC impreuna cu ofiterii Biroului pentru Combaterea Criminalitatii Organizate Brasov, doua magazine au fost inchise in acest an, iar alte doua au primit suspendarea activitatii pentru sase luni. Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a efectuat pana acum la aceste magazine de 33 de controale si a dat amenzi in valoare de 350.000 de lei, a mai precizat Ionut Spataru.

info: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu