vineri, 19 noiembrie 2010

Duminica 21 nov. 2010 – Sfintire de Troita la Vistea de Jos

Asociatia PREZENT! va asteapta duminica 21 noiembrie 2010, dupa Sfanta Liturghie (ora 12:30) la sfintirea Troitei amplasate la Vistea de Jos, judetul Brasov.
Troita s-a ridicat pentru lupta suferinta si biruinta romaneasca a
Profesorului Olimpiu Borzea si a Retelei de sprijin Vistea.
Olimpiu Borzea (n. 31 iulie 1921), fost sef FDC al jud. Sibiu, a coordonat Reteaua de sprijin Vistea in care au activat sute de familii de romani implicati in rezistenta organizata in Tara Fagarasului ca sprijinitori ai luptei anticomuniste din Muntii Fagarasului (a grupului Ion Gavrila Ogoranu). A cazut in mainile Securitatii, a fost condamnat la moarte – ca „dusman de moarte al regimului” comunist. Pedeapsa i-a fost comutata la munca silnica pe viata, fiind eliberat – cu sanatatea grav afectata – in urma decretului din 1964. A ramas in vizorul Securitatii. Dupa decembrie 1989, a prins incredere ca lupta generatie sale pentru neamul romanesc poate fi dusa mai departe de cei mai tineri. A trecut la Domnul in 11 august 2005.
 
Intrucat in memoria luptatorilor din Muntii Fagarasului a fost ridicat un monument la Manastirea Sambata de Sus, Troita de la Vistea de Jos se doreste a fi un semn de recuostinta si de vesnica pomenire a celor care au fost alaturi de partizani si au cazut ucisi de Securitate, torturati in temnite sau au suferit anchete pana in 1989.
Troita este amplasata in centrul comunei cu acordul autoritatilor locale.
Cei ce doresc sa participe la sfintire ne pot contacta pentru detalii suplimentare privind accesul in zona si structura programului.
Asociatia PREZENT!
Costel si Cezarina Condurache
asociatiaprezent@yahoo.com; 0726.314.475 begin_of_the_skype_highlighting              0726.314.475      end_of_the_skype_highlighting

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu