duminică, 10 octombrie 2010

Comunicat de presă - PRO Roşia Montană

PRO Roşia Montană Organizaţie non-guvernamentală
SCRISOARE DESCHISĂ



Organizaţia neguvernamentală Pro Roşia Montană a aflat cu stupoare de noile presiuni exercitate asupra Comisiei Naţionale de Arheologie, în încercarea de a influenţa decizia privind descărcarea de sarcină arheologică a Masivului Cârnic.

Suntem îngrijoraţi de faptul că, pe lângă tot felul de actori plătiţi să joace rolul de voluntari în ONG-uri, avem acum o încercare periculoasă de politizare a acestui subiect prin apariţia în rândul opozanţilor a Partidului pentru Patrie, o formaţiune de extremă dreapta. Denunţăm public aceste presiuni şi considerăm anormal ca specialiştii Comisiei Naţionale de Arheologie să fie presaţi politic de un partid inexistent în viaţa publică românească şi care nu poate în niciun caz să fie reprezentativ pentru locuitorii Roşiei Montane, dintre care sute sunt membri ai organizaţiei noastre.

De altfel, toţi cei care au crezut vreodată că organizaţii ca Alburnus Maior sau Greenpeace se gândesc cu adevărat la binele comunităţii noastre, ar trebui să se întrebe serios care sunt adevăratele motive pentru care acestea se asociază şi mărşăluiesc împreună cu un partid de legionari. Niciodată în istoria ţării noastre un astfel de partid nu a acţionat în interesul naţiunii, cu siguranţă că şi interesele pe care le servesc acum nu sunt cele naţionale sau locale.

Considerăm că prin astfel de gesturi Partidul pentru Patrie se plasează în aceeaşi categorie cu cei care au recurs la ameninţări individuale şi intimidări împotriva membrilor comisiei, inclusiv prin cereri de arestare a acestora. Din spiritul 'iubirii nemărginite' pentru ţară, aceşti activişti încearcă să blocheze prin toate mijloacele de presiune dezvoltarea unei comunităţi româneşti şi a unei ocupaţii tradiţionale pentru mii de oameni din Munţii Apusnei.

Această comisie este formată din specialişti care au cu adevărat un cuvânt de spus în domeniu. Suntem convinşi că în luarea unei decizii vor apela la raţiune şi ştiinţă, vor asculta dorinţa comunităţii locale de a-şi valorifica istoria şi resursele proprii şi vor ignora mascarada celor care şi-au facut un scop din a vorbi în numele unei comunităţi pe care nu s-au deranjat niciodată să o cunoască cu adevărat.

ONG Pro Roşia Montană
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu