sâmbătă, 2 octombrie 2010

Tiganii din Balotesti au batut un politist si au bagat in spital doi tineri, pe care i-au si talharit


Nu puţini ştiu că în comuna Baloteşti romii îşi fac dreptate cu pumnul şi ranga. Aşa s-a întâmplat şi aseară, când un grup de 20 de romi, înarmaţi cu bâte şi răngi, au agresat trei tineri.Achim George, poliţist la Secţia din Tunari, Tănase Ionuţ şi Tănase Cristian au fost bătuţi cu bestialitate, doi dintre aceştia ajungând în stare foarte gravă la Spitalul Elias din Capitală. Deşi infracţionalitatea este ridicată în această comună, cetăţenii din localitate se plâng că multe dintre dosare nu se finalizează ci “se pierd” prin birourile Poliţiei din Otopeni.

Cum stau de fapt lucrurile , ne spune un cetatean din Balotesti care scrie urmatoarele :

” Tiganii din Balotesti au inceput din nou sa se poarte ca in urma cu 10 ani de zile, atunci cand un conflict interetnic era cat pe ce sa izbucneasca.
In mod frecvent la benzinaria de pe Unirii colt cu DN1, tiganii vin si amenintand angajatii, talharesc luand bere sau cipsuri, fara sa plateasca absolut nimic.
Sambata seara, ziua de 10 iulie , in jurul orelor 23:00 Achim George politist la Politia Tunari era la benzinaria cu pricina impreuna cu prietena lui, care nu este alta decat sora lui Cornel Samoila, cel cu spalatoria auto. Pana in urma cu o saptamana Achim George era politist la Politia Balotesti de unde a fost trimis la plimbare intrucat intrase in conflict cu seful de post pe tema unor afaceri dubioase in care se amestecase. Si a fost mutat la Politia Tunari. Umbla vorba in Balotesti ca maxina BMW cu care circula politistul Achim este de fapt marul discordiei intrucat ceilalti doi batuti, Tanase Ionut si Tanase Cristian [ Gomez ] ar fi dat aceasta masina politistului Achim ca sa-i scape de niste dosare vizand conflicte de batai in care acestia doi [ romani ] sunt frecvent implicati. Tiganii din Balotesti au promis razbunare si au asteptat momentul ca Achim sa fie mutat de la Politia Balotesti ca sa isi poata duce planul la indeplinire.
In vreme ce politistul Achim era la benzinarie, clanul Bunea avea un botez la cort intre blocurile din Balotesti. Unul dintre tigani a venit la benzinarie si in acel moment politistului Achim[ care nu era in uniforma ] i-a reprosat tiganului ca se uita prea insistent la prietena lui. Tiganul a ripostat si la injurat, moment in care Achim l-a lovit pe acesta, fapt care a declansat conflictul.
Neamurile acestuia au venit in ajutorul lui [ mai putin Perianu care nu s-a bagat ] iar Tanase Ionut si Tanase Cristian au sarit sa il apere pe politistul Achim. Cei 20 de tigani veniti direct d la botez i-au luat la bataie pe cei trei; politistul Achim a demonstrat “curaj” si a fugit de la benzinarie, iar Tanase Ionut si Tanase Cristian au fost batut crunt, desfigurati ajungand de nerecunoscut. Tiganii nu s-au multumit doar cu atat si i-au si talharit de lanturi, telefoane mobile, fapta ce constituie talharie in forma agravanta; Partea cea mai interesanta d-le senator este legata de faptul ca, seful de Post Nastase, a trebuit sa stea pana la 7 dimineata sa gaseasca doi martori care sa aiba curajul sa dea declaratii. Deja este prea mult, iar teroarea semnata de tiganii din clanurile din Balotesti impotriva romanilor a ajuns ca intreaga comuna sa fiarba, mai multi romani discutand pe tema faptului ca este foarte aproape ca la urmatorul incident in care tiganii vor bate romani, totul sa degenereze intr-un scandal interetnic ce poate ajunge la varsare de sange”

Ce pot spune eu, ca senator de Ilfov si ca locuitor al comunei Balotesti : INtr-adevar pot spune ca starea de tensiune este extrem de mare; chiar daca sunt multi care discuta despre potentialele legaturi mai putin coecte dintre fostul politist din Balotesti [ actual la Tunari ] Achim George si fratii Tanase, totusi am vazut pozele facute la ancheta si va pot spune ca cel putin unul din ei era practic desfigurat, capul lui avand forme neregulate; sa fii pus la pamant si 20 de tigani si tiganci sa dea in tine cu picioare, bate fiare, ba chiar au aruncat cu tomberonul in cei doi care repet erau la pamant, se constituie in acte si fapte grave antisociale , demne de evul mediu; Nu este permis tiganilor sa aiba impresia ca pot transforma Balotestiul intr-un camp de lupta atunci cand ei vor sa linseze sau sa se razbune pe un politist sau pe alti romani ori pur si simplu sa se bata intre ei.
Imi exprim in egala masura insatisfactia pentru modul in care au actionat mascatii; pai daca nici acum cand are loc un conflict de o asemenea intensitate nu se intervina in forta atunci cand ? Ce pretentii vor sa aiba ca in Balotesti sa existe liniste si pace sau ca romanii sa isi infraneze reactia fata de asemenea fapte antisociale ? Daca IJP Ilfov nu are timp sa se informeze, le spun eu ca a doua zi duminica 11 iulie, vreo 40 de tineri romani din Balotesti doreau sa se duca sa atace tiganii din clanul Bunea ca sa se razbune, insa s-a reusit domolirea lor in ultima clipa. Desi Balotestiul alaturi de Pantelimon sunt cele mai periculoase localitati ilfovene dpvd al modului violent in care tiganii interactioneaza cu romanii, totusi Balotestiul este lasat de IJP Ilfov pe mana a doar patru agenti….Patru agenti care lucreaza in ture, sa tina in frau 10000 de locuitori, dintre care 900 de tigani grupati in cel putin patru clanuri care au la activ sute de infractiuni ? S-a ajuns pana acolo incat politistii sunt amenintati fatis cu moartea, ziua in amiaza mare, astfel incat eu cred ca daca D-zeu nu are mila de noi, in curand in Balotesti va degenera totul intr-un nou conflict interetnic. Deja nu mai vorbim de simple spargeri sau furturi, ci de adevarate lupte de strada, de batai cu violenta, si putin a lipsit ca unui din cei doi frati Tanase, sa nu decedeze din cauza loviturilor primite de la tigani. Cine are taria sa vada ca fiul, fratele, copilul, parintele, bunicul lui sunt batuti pe strada mare lasati aproape fara suflare , si isi poate spune ca nu trebuie sa reactioneze ? Ancheta in acest dosar a fost transferata de la Postul Balotesti Politie la Otopeni. De ce nu s-au cerut de catre Parchetul Buftea pana acum arestarea celor care au participat la talharirea fratilor Tanase ?
Pentru ca asta este o alta mare problema. Desi Otopeniul nu are nici un fel de probleme de acest gen, comparativ cu Balotestiul, totusi Postul de Politie Balotesti care lucreaza cu patru agenti si ofiter, care are doar o masina de politie, si in plus care are si obligatia de a …dirija traficul pe DN1….!!!, este plasat cu conducerea Politiei Otopeni. A carei schema de personal musteste de politisti, ca de altfel si Serviciul Politie Rutiera. Am cerut in repetate randuri ca Politia Balotesti sa devina centru independent de comanda, si cresterea schemei de politisti la minim 24 pentru a acoperi problemele generate in comunitatea celor 10000 de locuitori din Balotesti, insa la IJP Ilfov aceste solicitari se izbesc [inca] de un zid de netrecut de parca toti asteapta sa se intample o nenorocire ca sa ia masuri.
Eu unul m-am saturat de acest mod pagubos in care suntem tratati noi, platitorii de taxe si impozite din Balotesti.
Voi pune la acest material si poze cu cei doi frati batuti ca sa vedeti cam cum arata dupa ce li sau aplicat corectiile fizice de catre “discriminatii” din Balotesti.

info: ilfovulnostru.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu