marți, 5 octombrie 2010

COMUNICAT: ÎN LEGĂTURĂ CU NOILE ATACURI ÎN ADRESA MNC-ND DIN PARTEA PCRM

În legătură cu ultimele declaraţii făcute de deputatul fracţiunii PCRM în Parlament, Grigorii Petrenco,care a acuzat din nou Mişcarea Naţional-Creştină şi Noua Dreapta (România) în extremism, xenofobie şi promovarea urei interetnice. Înţelegând că aceste declaraţii sunt doar unele electorale, şi în special că MNC-ND sunt susţinute şi finanţate de către partidele din Alianţa pentru Integrarea Europeană, vrem să comunicăm următoarele:

 1)      Mişcarea Naţional-Creştină, ca şi Noua Dreapta (România), sunt organizaţii înregistrate oficial şi activează în comformitate cu legislaţia. În Republica Moldova, ca şi în România, organizaţiile extremiste sunt interzise. Faptul ca Noua Drepta (România) activeaza mai bine de 10 ani de zile, legal, vorbeste despre caracterul ei civic lipsit de extremism. Totodată aducem aminte că Mişcarea Naţional-Creştină şi Noua Dreapta (România) sunt membrii Frontului Naţional European, organizaţiei internaţionale care uneşte în rândurile sale Mişcările Naţionaliste din Europa, cum sunt Forza Nova (Italia), NPD (Germania), Frente Nacional (Spania) şi altele. Acest fapt vorbeşte despre caracterul legal a MNC-ND, dar şi a metodelor şi ideilor promovate.
 2)      Totodată vrem să aducem aminte tuturor că orice măsură abuzivă care se ia împotriva unei activităţi paşnice, non-violente şi autentic democratice se pedepseşte comform legislaţiei internaţionale,  iar comform Legii R.M. privind contracararea activităţii extremiste, este calificată ca fiind extremistă asociaţia obştească sau religioasă, mijlocul de informare în masă ori o altă organizaţie referitor la care, în temeiurile prevăzute de lege, instanţa de judecată a pronunţat o hotărâre definitivă privind încetarea sau suspendarea activităţii în legătură cu desfăşurarea activităţii extremiste. Faptul că nu există asemenea hotărâre, vorbeşte despre legitimitatea Mişcării Naţional-Creştine, iar organele de presă sau partidele politice care acuză MNC de extremism pot fi traşi la răspundere!
 3)      În legătură cu acuzaţiile la adresa Mişcării Legionare, că este o mişcare extremistă cu un caracter fascist, interzisă prin lege, răspundem: Tribunalul International de la Nurnberg nu a considerat Miscarea Legionara ca fascista, nazista, colaborationista, antisemită sau şovinistă. Cei ce azi acuza pe legionari, rezulta ca nu recunosc legitimitatea Tribunalului de la Nurnberg si contesta autoritatea de lucru judecat. Totodată aducem aminte că sentinţa civilă 745/1995 a Curţii de Apel din Suceava a stabilit că Mişcarea Legionară nu a avut un caracter fascist. Negarea legitimităţii Mişcării Legionare înseamnă nerecunoaşterea legislaţiei internaţionale şi negarea legitimităţii Tribunalului de la Nurnberg! Vrem să mai aducem aminte că zeci de şcoli din Republica Moldova şi străzi poartă numele unor Legionari ca: Mircea Eliade, Emil Cioran, Lucian Blaga etc., busturile cărora se află şi pe Aleea Clasicilor.
 4)      În legătură cu acuzaţiile care susţin că Mişcarea Naţional-Creştină este o organizaţie susţinută şi finanţată de partidele din Alianţa pentru Integrarea Europeană, comunicăm: Mişcarea Naţional-Creştină este o organizaţie apolitică şi nu are nici o legătură cu nici un partid politic din Alianţa de guvernare. Organizaţia noastră este una obştească care are ca scop promovarea şi apărarea valorilor şi culturii naţionale româneşti şi Crediţei noastre Creştin-Ortodoxe. Faptul că partidul comuniştilor vede în orice organizaţie pro-română pericol pentru statalitatea R.M. şi tendinţe fasciste, vorbeşte doar despre un caracter antisocial şi anti-român, adică xenofob al PCRM. Înţelegem foarte bine că un partid comunist cu o istorie sângeroasă şi plină de crime anti-umane, din cauza căruia au patimit milioane de oameni în toată lumea, nu poate accepta libera dezvoltare a societăţii, şi în special unor organizaţii Naţionaliste şi Creştine. Totuşi realitatea vremii dictează societăţii altceva, iar dacă partidul comuniştilor are probleme cu sesizarea prezentului şi trăieşte în prima jumatate a secolului XX, rămâne doar să se adreseze la medicii corespunzători.

Departamentul Relaţiei cu Presa a Mişcării Naţional-Creştine


info: mncbasarabia.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu