miercuri, 27 octombrie 2010

Violenţe în Harghita. Casa unor romi, incendiată de vecini. Jandarmii şi poliţiştii au intervenit

  Un conflict mai vechi a explodat cu violenţă, în judeţul Harghita. Gospodăria unor romi, acuzaţi de vecini că fură şi nu muncesc, a fost incendiată. Proprietarii susţin că au şi fost bătuţi în acest atac, scrie stirileprotv.ro
A fost nevoie de zeci de pompieri şi poliţişti pentru ca focul să nu se întindă la alte case şi localnicii să îşi stăpânească furia. Deşi casa le ardea, romii au sărit să-i bată pe pompieri şi puţin a lipsit să nu-i omoare.
După ce focul a fost potolit, jandarmii şi poliţiştii au facut un cordon în jurul casei incendiate. Mulţimea se adunase şi cerea dreptate. Oamenii îi acuzau pe romi că numai rele fac. Degeaba li s-a explicat că pedepsele le stabilesc judecătorii.
În urma lor, comuna fierbe în continuare. De teamă că violenţele să nu răbufnească, patrule de agenţi veghează zona 24 de ore din 24.

Familia de romi a fugit din localitate. Nici acum nu s-au întors. Din fericire pentru ei, doar faţada casei a ars. Pagubele mai mari sunt la dependinţe.
Spiritele păreau să se fi calmat, după ce în localitate au sosit detaşamente importante de jandarmi şi poliţişti. Dar lumea a început să se agite după ce s-a aflat că trei localnici sunt cercetaţi pentru lovire, violare de domiciliu şi distrugere. Pe de alta partă, împotriva romilor a căror casă a fost incendiată, sunt depuse zeci de reclamaţii care aşteapta rezolvare.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu